flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники судової системи Миколаївської області взяли участь у тренінгу: "Перша домедична допомога" в рамках взаємодії з професійними фахівцями Аварійно-рятувальної служби Червоного Хреста

19 травня 2023, 10:41

16 та 18 травня 2023 року в Територіальному управлінні Державної судової адміністрації України в Миколаївській області в рамках взаємодії з професійними фахівцями Аварійно-рятувальної служби Червоного Хреста (керівник - Дабагян Аркадій Вікторович) для співробітників структурних підрозділів територіальних управлінь ДСА України в Миколаївській області та ССО у Миколаївській області, а також представників судів м. Миколаєва та Миколаївської області було проведено тренінг на тему: «ПЕРША ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА».

Інструктора (Чупина Євген Олександрович, Березін Сергій Володимирович, Пашковський Євген Володимирович) демонстрували як правильно робити:

1) алгоритм дій під час огляду місця подій та постраждалого;

2) надання допомоги при травмах, ранах опіках;

3) проведення серцево - легеневої реанімації;

4) переведення постраждалого у відновне положення.

Також в межах навчань слухачі мали змогу на практиці навчитись базовим діям у випадку тих чи інших найпоширеніших ситуацій, зокрема робити компресію: скільки потрібно натисків (100-120 за хвилину) та, як чергувати свої дії зі штучним диханням (через кожні 30 натисків на грудну клітину). Фахівцями було наголошено, що  під час виконання будь-яких реанімаційних заходів потрібно заручитись допомогою. Обов’язково слід викликати швидку медичну допомогу - 103 або зателефонувати 112 – єдиний номер екстреної допомоги громадянам. У разі потреби, диспетчери зможуть пояснити дії, які можуть врятувати ще до приїзду медиків.

Такі навчання є важливими повсякчас , не лише в умовах військової загрози. Це необхідно, перш за все, щоб знати прийоми, які можна застосувати в повсякденному житті, тим самим врятувати чиєсь життя.

Керівництво територіальних управлінь Державної судової адміністрації України в Миколаївській області та Служби судової охорони у Миколаївській області щиро вдячне та висловлює подяку фахівцям Аварійно-рятувальної служби Червоного Хреста за професіоналізм, самовіддану працю та підтримку у здобутті теоретичних, а найважливіше практичних знань на тренінгу «Перша домедична допомога».