flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар-навчання з питань ведення діловодства та архівної справи для працівників ТУ ДСА України та місцевих загальних судів Миколаївської області

23 листопада 2023, 10:44

10 листопада 2023 року за ініціативою та на базі Державного архіву Миколаївської області відбувся обласний семінар-навчання для керівників апаратів судів Миколаївської області та осіб, відповідальних за архів місцевих судів загальної юрисдикції.

У заході взяли участь понад тридцяти спеціалістів районних, міськрайонних і районних судів. Територіальне управління Державної судової адміністрації в Миколаївській області представляли т. в. о. начальника управління Олександр Стасюк, головний спеціаліст з забезпечення договірної та позовної роботи Лариса Корзун та завідувач сектору організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистки Ганна Ткач.

У ході теоретичної частини семінару спікери, спеціалісти відділу формування Національного архівного фонду та діловодства держархіву області Ганна Хозяшева та Вікторія Замкіна, зосередили увагу на дотриманні норм законодавства, що регламентують питання ведення діловодства та архівної справи у місцевих загальних судах, роз’яснили основні вимоги щодо проведення експертизи цінності документів суду, укладання опису справ постійного зберігання, опису справ з кадрових питань (особового складу), акту про вилучення для знищення документів, не внесених до Національного архівного фонду. Окремо зупинилися на питаннях організаційно-правового статусу експертної комісії та архівного підрозділу суду та їх взаємодії з експертними комісіями архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад, експертно-перевірною комісією держархіву області та Центральною експертно-перевірною комісією Укрдержархіву / Державна архівна служба України.

Під час практичної частини заходу слухачів ознайомили з досвідом роботи держархіву з оцифрування архівних документів на паперових носіях, наочно продемонстровано технологічний процес створення цифрових копій.

По завершенню семінар-навчання проведено екскурсію архівом.

Джерело: https://archive.mk.ua/news/seminar-navchannya/