flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відновлення роботи судів Миколаївщині

31 березня 2023, 17:25

У  зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України, враховуючи  неможливість судами здійснювати правосуддя під час воєнного стану, відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", Головою Верховного Суду було змінено територіальну підсудність судових справ Снігурівського районного суду Миколаївської області на Бобринецький районний суд Кіровоградської області та Березнегуватського районного суду Миколаївської області на Добровеличківський районний суд Кіровоградської області. Суддів вищезазначених судів Миколаївської області було відряджено для здійснення правосуддя до інших судів України, а для працівників апаратів судів було оголошено простій.

У результаті успішних, бойових дій захисниками України звільнено територій та населені пункти Снігурівської міської територіальної громади Баштанського району Миколаївської області від ворожих військових формувань росії.  Місто Снігурівка та смт Березнігувате поступово повернулися до мирного життя, відновлено електро- та водопостачання, облаштовано зруйновані переправи та мости для транспортного сполучення між населеними пунктами, мобільний зв’язок та мережа Інтернет.

Головою Державної судової адміністрації України Олексієм САЛЬНІКОВИМ взято під особистий контроль питання відновлення роботи Березнегуватського та Снігурівського районних судів Миколаївщини. За рахунок резервів профінансовано ремонти будівель, комп’ютерної та оргтехніки. Про результати проінформовано Голову Верховного Суду Всеволода КНЯЗЄВА.

За клопотанням Голови Верховного Суду до Вищої ради правосуддя відновлено роботи судів Миколаївщини: Снігурівського районного суду Миколаївської області – з 1 квітня 2023 року та Березнегуватського районного суду Миколаївської області – з 3 квітня 2023 року.

Колектив Територіального управління поділяє радісну звістку та вітає суддів, апарат та працівників судів Миколаївщини з поверненням до улюбленої справи!